Klubi i sporteve me kuaj Vllaznia

Ekipi i sporteve me kuaj Vllaznia u krijua ne vitin 1978 dhe pas nje nderprerie u rikthy ne vitin 1993. Ky ekip me tradit dhe rezultate te mira perfaqesohet nga viti 2014 me trajnerin Sokol Kajoshi. Klubi ka disa kalores qi e perfaqesojne ne gara te ndryshme te disiplinave te hipizmit. Klubi i sporteve me kuaj Vllaznia ne vitet e fundit eshte perpjekur te risjelle aktivitetin e sporteve me kuaj ne vendin tone. Hipizmi eshte nje sport por edhe nje aktivitet rekreativ qe me organizimin e garave te ndryeshme i sjell garuesve dhe shikuesve nje nga eventet me te bukura te pranveres.